19:30

Ohtana/Pajala FF

Referat: IFK Kalix - Ohtana/Pajala FF

På Furuvallen besegrar IFK Kalix Ohtana/Pajala med 2-0 (1-0)
Kalix inleder med att dominera bollinnehavet kraftigt, dock utan att skapa några målchanser. I den 8:e minuten kommer IFK:s Edwin Lundqvist fram på högerkanten, inspelet tar på två OPFF.are och bollen går i nät bakom en maktlös Bosse till hemmaledning 1-0. Första halvtimmen äger Kalix mycket boll men har svårt at komma till målchanser. Bästa läget är ett volleyskott från Chaho Jamshidi som tar i utsidan av stolpen. OP har sin enda målchans i halvleken när Anders Gramner nickar ur hyfsat bra läge men mitt på målvakten. 1-0 i paus i en chansfattig första halvlek där Kalix hade mycket boll men Ohtana/Pajala spelade upp sig under slutkvarten.

Andra halvlek blir spelmässigt jämnare och ju längre halvleken går desto mer OPFF blir det. I den 60:e minuten har Johan Svanlöv ett lurigt skott som målvakten dock klarar. Slutkvarten blir helt OP:s där John Kalla sätter bollen över ribban efter en hörna. Närmast kvittering är OP i slutminuten efter ytterligare en hörna då slås bollen upp i ribban. Istället är det Kalix som punkterar matchen i den 94:e minuten då Ante Vukusic-Hjelm snirklar sig loss vid kortlinjen och hittar in till Måns Angeria som sätter bollen i nät till slutresultatet 2-0. Sett över hela matchen är Kalix det spelförande laget, speciellt under första halvlek. OPFF gör höstens bästa match och var nära att lugga topplaget Kalix på en poäng.. I ett bra kämpande OPFF går plussen till Liam Alldén i backlinjen, Nisse Kenttä på mitten och Lenni Ravelin i anfallet. I Kalix går plussen till Sebastian Forsberg i backlinjen som även skötte det mesta av uppspelen, Chaho Jamshidi på mitten och Edwin Lundqvist i anfallet. Mycket bra domarinsats av Vilhelm Burström.

Kalix - OPFF Hörnor: 3-6, Avslut på mål: 2-3, Gula kort: 2-3

Laget: Bosse - Liam, Elias Y (ut 77), Danne M, Melvin - John, Petri, Nisse, (Johan S (ut 62) - Anders G (ut 62), Lenni
Ers: Dennis (in 62), Oscar S (in 62), David M (im 77), Viktor N